На Йордановден Деси Банова  - Плевнелиева гостува на голямата Йорданка Благоева.

...
На Йордановден Деси Банова  - Плевнелиева гостува на голямата Йорданка Благоева.
Коментари Харесай

Йорданка Благоева: Медалите са важни, но семейството е най-ценно

На Йордановден Деси Банова  - Плевнелиева гостува на голямата Йорданка Благоева. Тя е първият български спортист със международен връх на висок скок и лекар на педагогическите науки. Откровено спортистката описа какво е чувството да си на върха и какво ѝ е помогнало да реализира високите си цели.

„ Дори не знаех какво е лека атлетика. Когато отидох в 8 клас в Монтана, биех по тичане и скок всички момчета в часовете по физическо. След време треньорът ми ми сподели „ Йорданке, ти ще станеш международна рекордьорка ”. Помислих, че ми се подиграва, само че очевидно е видял нещо в мен ”, показа спортистката.

Благоева описа и повече за това за какво е изгубила олимпийската купа в Мюнхен.

„ Един публицист ми бутна летвата. Тогава нямаше доказателства. Прибрахме се в България и треньорът ми беше ужасно неудовлетворен. 20 дни по-късно заминахме за Загреб, където реализирах международния връх от 194 см ”, разясни лекоатлетката.

Освен необикновен състезател, тя е и майка и баба. Пред камерата ни Йорданка Благоева показа по какъв начин е възпитавала децата си.

„ Медалите са значими, само че фамилията е най-ценно. Имах щастието да родя две деца, а те ме подариха с внуци. Уча ги да бъдат почтени и положителни, да се радват на дребните неща ”, сподели още шампионката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР